Anonymus Amicus kennel

Milanovich Jánosnak hívnak, 2 kisgyermekemmel és feleségemmel Győrben élek. A hovawart fajtát 2002-ben ismertem meg, miután édesapámmal látogatást tettünk Mészáros Gábornál és részletes bemutatást kaphattam a fajtáról. Dastin vom Allemania és Ani Rakáren nagyon elnyerte tetszésünket, ezért esett a választásunk erre a párosításra.

Többszöri látogatásunk során sikerült megbizonyosodnunk Gábor hozzáértéséről és elkötelezettségéről a fajta iránt, így vásároltuk meg 2003-ban Anonymus Rockyt.

Az Anonymus kennelben ezután is nyomon követtem a párosításokat, mindig megnéztem a kiskutyákat. Gáborral sokszor vettünk részt közösen kiállításokon, így alakult ki köztünk a barátság és került hozzánk később Anonymus Cédrus is.

Több évig éltem Németországban, ami lehetőséget teremtett számomra a fajtagazda ország tenyésztőivel és kutyáikkal való személyes ismerkedésre is az ottani kiállításokon. A megszerzett nyelvtudásom pedig ma is nagy segítségemre van a kapcsolattartásban, a pontos és részletes szakmai eszmecserékben.

Számomra a legfontosabb természetesen az egészség megőrzése mellett a jó idegrendszer. Egy hovawart legyen nyitott, érdeklődő emberekkel és kutyákkal egyaránt. Minden szituációban legyen magabiztos, rendelkezzen jó zsákmányösztönnel. Könnyen lehessen motiválni és élvezze a munkát gazdájával.

Nagyon fontos számomra, hogy gyermekeim mellett egy olyan kutya legyen, akiben teljes mértékben megbízhatok.

Az Anonymus névtől nem akartam elszakadni, így a 2013-ban alapított tenyészetem az Anonymus Amicus /barát/ nevet kapta.

A tenyésztés és kiképzés rendkívül sok energiát, időt és ami a legfontosabb, óriási tapasztalatot igényel, ezért támaszkodom barátom, Mészáros Gábor, Aranykoszorús mestertenyésztő segítségére.

Amennyiben a fajta felkeltette az Ön érdeklődését is és szeretne többet megtudni rólunk, kérem, keressen fel és gyűjtsön személyes tapasztalatokat kutyáinkról!

Milanovich János